Biografie

Amazone Karen Galema een veelzijdige achtergrond en heeft gesprongen, eventing gereden en rijdt nu voornamelijk dressuur. Zij reed al paard voordat zij naar de lagere school ging. Eventing was haar eerste grote passie. Als ponyruiter is Karen kampioen van Nederland geworden. Ook bij de paarden is zij enkele malen kampioen van Nederland geweest en heeft Nederland meerdere malen vertegenwoordigd op Europese kampioenschappen.

Karen heeft haar opleiding gevolgd in Ermelo en zij is daarna gevraagd mee te helpen met het africhten van de KWPN hengsten. Dit heeft zij 18 jaar lang gedaan, waarvan enkele jaren als assistent trainingsleider. Ook is zij enkele jaren de nationale coach van de eventing ponyruiters geweest en zij heeft hen succesvol begeleid op vele Europese kampioenschappen, met medailles als resultaat.

Tegenwoordig richt Karen zich voornamelijk op de dressuur, alhoewel zij van tijd tot tijd nog steeds een parcourtje springt. Zij heeft zelf getraind bij onder andere Anky van Grunsven en Johan Hamminga. Het africhten van jonge paarden en zorgen dat zij een goede opleiding krijgen is haar grote passie. Dat weerhoudt haar er niet van een topper af te richten tot Grand Prix niveau. Ook begeleidt en traint zij paarden en ruiters die bij haar op stal staan of van buitenaf komen.

Sinds 2007 runt zij haar eigen stal in Eemnes waar zij de ruimte heeft het paard centraal te zetten. Haar motto is: vraag veel tijdens de trainingssessie maar geef daarna terug door de paarden in de wei of paddock vrijelijk te laten bewegen.